Det närmar sig

OM TRE OCH EN HALV TIMME FYLLER JAG 18!

Am I a part of the cure or am I a part of the disease?

Nu är det mitt uppe i jobbetid. Lunch med andra ord. Brukar alltid komma först tillbaka så idag tar jag det lugnt.

Trött och seg och jävlig är jag också. Känner mig bara för att gå bort och lägga mig någonstans och sen ligga där tills allting känns mycket lättare och bättre igen. Inte för att saker och ting är dåligt. Sen är jag sjukt trött på mina egna tankar som sätter kuggar i hjulen och bara allmänt förstör precis allt. Jag bryter ner mig själv, mina tankar och mina känslor till små partiklar som man ska lägga under ett mikroskop. Det fungerar inte. Kommer att vara förstörd en dag, bara inte än.

I'm numb but I can still feel you, sometimes I'm blind but I see you.

Då har jag varit i Danmark och haft mys på stranden.
Och tränat.

Idag är det nu FEM dagar kvar till min artonårsdag! Jag tjatar som satan men det är stort för mig, jag är ju trots allt sist i det gäng där jag umgås mest. Dessutom 21 dagar till Grekland och då 33 dagar till Rom! Woho är allt jag har att säga. Var i Danmark torsdag till fredag med familjen. Det var bakken och igår shopping. Bakken var kul med en hel del felsägningar. Men jag har nog faktiskt alltid sagt stimulator. Shoppingen var trevlig. Guldskor, gladiatorsandaler, levis jeans för 300kr och t-shirt från Zara. Dyrast var sandalerna, ironiskt nog. På kvällen hann jag hem och ta cykeln för att möta girlsen på skotten. Alla utom Frida var med. Sen tur till stranden för att fika och ev bada. Men doppet skulle blivit så sent så alla frös och sket i det. Simon tittade även förbi en sväng under sin kväll som taxichaffis.

När mobilen pep imorse kunde jag för allt i världen inte komma på varför. Hade jag körlektion idag? Men nej, det var ju träning kom jag på när även påminnelsen dök opp. Och varmt var det! Puh! Men härligt att springa lite, även om det var helt galet tungt idag. Snart ska jag till mellbystrand. Blev inget Halmstad för de har ju ändrat busstiderna rejält denna gången. Imorn blir det strand med Elina. Ska bli mys!Are you lost or incomplete?

Jag tror jag kommit på en av mina stora rädslor.

Jag är så himla rädd för att vara jobbig. Och det är så löjligt av mig så jag blir knäpp. Men ändå så är jag det. Vågar inte höra av mig för mycket till folk eller vara för på om vissa saker eller ställa om samma fråga flera gånger trots jag inte hör svaret bara för jag är rädd för att vara jobbig. Så fjompigt. Galet. Och jag försöker inte tänka på det. Men ändå gör jag det. Driver mig själv till vansinne.


Appropå rädslor så har jag också en otrolig araknofobi - rädsla för spindlar. Idag var jag och jobbade. I garaget såg jag och Julia en av de största spindlarna jag sett ever. Den hade tentakler eller vad det nu heter och allt. Gaddar liksom. Superläskigt. Julia skulle peta på den med ett kvastskaft och se om den var död. Det var den inte. Så nu har vi en megallospindel i garaget som springer runt och ingen kan veta riktigt var. Kanske inte var så genomtänkt trots allt.

Har ett litet seriöst samtal på msn här så känner jag måste fokusera på det nu. Imorgon är det målning i alla fall som gäller!

Jag ramlade omkull och tog mig upp och sen, ramlade jag omkull igen.

FY vilken helg vi har haft!

Fredagen vet vi alla hur den var. Och den var härlig, mysig och oerhört trevlig. Såklart bäst då vi fick se allas Håkan Hellström också. Sen sov jag tills det blev dag på lördagen. Var så allmänt seg och gjorde inte mycket förrän det var dags att duscha, packa och åka till Lina. Där var det fix och tricks för att bli fina för kvällen. Malin ringde och hon kom och hämta upp oss pga regnet så åkte vi till Glänninge för ölbrännboll. Fast det blev inte speciellt mycket brännboll, och inte heller öl. Grillandet skedde i skjulet. Mina barnens bästa grillkorvar var uppskattade, åtminstonde av Hanna. Sen var kvällen inte mycket mer än dricka och mat och allmänt trevligt sällskap. Vi var inte många, men ack så naggande goda.

Efter mycket vel och men kom vi ut till Karsefors. Vid tjugo över elva sa jag vi skulle dit om tio minuter. Vi var där vid tolv tror jag. Sen stod vi och snacka, vilket Sanna & Lina tröttna snabbt på så de betalade 170kr i inträde och gick in. Jag & Lisa var värre än så. I följe med Simon & Martin vandrade vi runt för att leta ett plank och planka in. Vi var mycket diskreta när vi gick och skrek och lös med mobilen i skogen måste jag säga. Kom fram till ett plank. Dock var det baksidan till pissoaren så hade vi hoppat över där hade det nog blivit aningen blött och ofräsch. Men kanske uppskattade? Tacka vet jag Martin som hjälpte oss med ståltråden och stängslet så vi sparade våra 170kr. I owe you one! Sen var det dans hela natten lång inne i öltältet. Eller inte så länge som man velat men men. Kvällen avslutades i ett telefonsamtal på badrumsgolvet.

Sen var det söndag och efter två kvällar ute var jag jävligt seg ska erkännas. Det är inte något jag brukar vara. Sov ett bra tag och sen låg jag på soffan utan att göra något. Efter en del smsandes för ovanlighetens skull, bakade jag muffins och fixade innan Lina kom och hämta upp mig för att åka till Tobbe. Så småningom kom Simon också och vi fyra hade en mycket trevlig kväll med pizza, muffins, musik och buzz.


Idag var det seg måndag men jag har fixat målandet, bara andra strykningen kvar, övningskört och ätit på Hello med min alldeles härliga vän Frida. Snart ska jag avsluta dagen med en glass i Torekov. Imorgon ska jag jobba!Alla vägar bär till ROM!

DEN BLEV BOKAD! Sista ska fixas på måndag och sen är det på papper. Jag och Nathalie drar till Rom den 28:de augusti! Och vårat projektarbete kommer bli bäst, bara så ni alla vet.

Igår var en härlig dag också! Dagen var ganska seg och jag pluggade lite teori och sådant. Sen fem i sex på 324an mot halmstad. Köpte varsinn glass innan vi vandrade och tog plats inför Håkan Hellström. Gratis är bäst men Håkan är nog ännu bättre. Han ägde scenen och kvällen, såklart, och när det var slut hängde jag och Lina med Julia vidare. Frida & Lisa tog ihop med många andra bussen redan kvart i tio. Kvällen spenderades på morfars uteservering med trevligt folk, cider och x antal toalettbesök på Bulls. Kalaskul som slutade med en tupplur på nattbussen hem med Lina lutandes mot axeln. Med systern på besök på golvet låg vi och pratade så slutade med att jag sov halv fyra skulle jag gissa på.


Vaknade av alarmet jag ställt men såg också jag fått sms från Frida H att hon inte mådde bra så vi ställde in dagens planer och jag sov till halv ett. Underbart skönt. Sen har jag målat lite idag, men för jäkla seg är jag. Så ska nog sätta mig i soffan nu. Ikväll blir det ölbrännboll med laget och sen karsefors? Jag vet inte. Vi får se.


Vad jag bryr mig om nu är att aldrig ge hjärtat rakt ut
vad jag bryr mig om nu är att du då ser det, hur smutsigt livet blivit

Håll om mig är vi någonannanstans? Kanske aldrig mer än med mig än om vi var någonannanstans.

Japp, jag är lat latare latast!

Nu har jag ca 40min dötid. Skulle kunna börja måla nu istället för kl ett men näää. Det känns så onödigt av någon anledning! Så istället sitter jag är med min kopp té och drygar. Fått svar från Little Italy att de hade ledigt! Och de billiga flygbiljetterna är kvar! Ska det bli en Rom-resa bokad idag kanske? Det blir jäkla tight för mig dock. Kommer hem 23:de och åker den 28:de. Men i can make it! För det kommer ju vara så kul alltihopans!


Igår var det första träningen sen sommaruppehållet och mina vader känner det vill jag lova! Gör aningen ont att gå i trappor så ska bli spännande att se hur jag klarar mig ikväll. Två saker är säkra, och det är att jag inte ska få problem att andas av någons jävla armbåge. Och jag ska inte få en Karl-Hampus telefonnummer. Bussen för laddning och pepp inför Håkan går 17.55 från Laholms Busstation. Be there or be square!

Snart börjar Hem till gården som jag måste se. Då ska jag även ta frukost/lunch, även kallat brunch. SEN ska jag dra igång med målningen!

Försonad med min karaktär för jag har kunnat säga nej till någonting som helst.

Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor. Nu surrar bin och fåglar sjunger överallt.
Nu stryker vinden genom trädens höga kronor men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt.
Här är det risigt och förvuxet, fult och snårigt, och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst.
Där ute doftar det av sommarns alla dofter, där är det sommar men här inne är det höst.

Jag levde lycklig här med dig och mina katter. Ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst.
Försonad med min karaktär för jag har aldrig kunnat säga nej till någonting som helst.
Och aldrig nekat mig det ena eller andra och leva livet tills jag krossades en dag.
Det började med att du bedrog mig med en annan, en som du sa var mycket finare än jag.

Vårt gräl tog veckor, ropen blandades med gråten och jag blev grundligt jämförd med din fina vän.
Tills du bekände att han givit dig på båten då blev det dödstyst här i trädgården igen.
Ifrån den stunden blev den mannen dubbelt hatad, han hade lekt med dig, med oss ett litet slag.
Och jag, jag kände det som även jag var ratad, jag ville slåss och gick mot mitt livs nederlag.

Jag hade hammaren beredd under kavajen när han kom ut i sidenscarf och sa Goddag!
Kom in och slå dig ner en stund så får vi prata. Jag bara stammade, nu minns jag inte vad.
Och jag blev bjuden på konjak och på cigarrer och kunde inte få mig till att säga nej.
Och när vi skiljdes var vi bästar och bundis och jag tog saker som du glömt med hem till dig.

Jag går omkring i mitt pompej ibland ruiner och jag trampar runt i resterna utav vårt liv.
Men du skall aldrig ge mig pikar om supiner och aldrig skall du bli en annans tidsfördriv.
Nej åt de gamla ska vi binda vackra kransar och ta vårt liv och mina katter som de är.
Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar, dig skall jag älska livet ut ...
Dig har jag kär.


Den är så grann som ett kaffebord.

Sitter här medan P1 är på hög volym i köket och mamma struttar runt med stege, pensel och målarburk. En hel del svordomar kommer på köpet.

Så småningom ska jag iväg upp till Glänninge och vara publikvärd på landskampen Wales-Turkiet. Ser inte framemot det för fem öre men får helt enkelt hoppas på att jag kan vara publikvärd ihop med någon trevlig människa. Efter det blir det nog promenad. Vi får se.


Jag vet inte riktigt vad resultatet blev. Jag vet inte riktigt vad jag ville att det skulle bli heller, jag förstod inte riktigt det där alls. Jag är så himla trött nuförtiden och när jag är trött får jag en massa störda jävla tankar i huvudet. Vad vill jag egentligen? Vad vill jag med mitt liv? Bryr jag mig för mycket om vad andra tycker och tänker? Och varför gör jag det? Egentligen är jag i ett sånt skede då jag borde lägga all tid på mig. Fokusera på mig själv och känna efter så att allting med mig känns bra. Men jag bara kan inte. Istället vandrar tankarna iväg till en massa andra. Och det är precis sånt som kommer göra så att jag bryter ihop. Jag har redan haft ett break-down och jag vill inte ha fler nu.

and if you have a minute why dont we go?
talking about it somewhere only we knowMississippi kan vänta på en bättre dag, men inte jag

Idag har varit en duktig dag!

Jag har varit på banken, fixat Visa och Leg. Så nu väntar ytterligare tre bankbesök...  Sen satt jag på trafikskolan i i alla fall 1,5 h om inte 2h och pluggade. Sen hem och bakade muffins för att spela trafikmemory med mamma. Dessutom hann vi med ett litet snabbröj på mitt rum. Sen har jag suttit här och pluggat ännu mera teori. Känns inte som det direkt fastnar men med tiden ska det gå hoppas jag! Kommer vara fett nervös när det gäller dock.

Dessutom fick jag även sms från någon jag inte hört av på galet länge. Bulan själv! Han var nämligen på gothia nu och tyckte man fick höra av sig när man var i göteborg! Det var en trevlig överraskning! Sen har dagen idag varit ganska chill, sådär som första dagen på ens semester ska vara. Imorn ska jag jobba uppe på Glänninge. Kommer antagligen suga menmen. Har en hel del att fixa och göra nu.


tears streaming, down on your face
when you lose something you can not replace
tears streaming, down on your face
and i will try to fix you

Look at the stars, look how they shine for you. And all the things you do.

Så var det ju Liseberg igår! Wiho!

Åkte i Tobbes bit med Micke, Martin och såklart Tobbe själv på uppvägen. Trots att jag blev kallad Kossan och utfrågad så var det väldigt trevligt! Sen kom vi tillslut fram till Liseberg och direkt upp i Rainbow efter vi fått köpt parkeringsbiljetter, entré och åkpass. Snart tog de flesta av oss Kanonen, allihop på Balder och de flesta Spinrock. Sen mådde jag skitilla. Kul, verkligen. Har aldrig mått illa förut pga karuseller så det här var ju bara riktigt jävla skit förbaskat irriterande. Tog lunch, drack i alla fall lite, Adam tog hamburgaren och Micke pommes fritsen. Men efter cola, lite vatten och en Kålerado färd där ingen blev blöt så började jag må bättre. Och vi vandrade upp mot Uppskjutet, Höjdskräcken (eller mer kallat Nedskjutet), Kulingen och Virvelvinden. Första gången vi var där uppe åkte jag ingenting. Andra gången åkte jag Kulingen, vilket ledde till att jag inte kunde ta Höjdskräcken. Adam och jag sysselsatte oss med att kommentera folks skor och fundera ut om det var en kille eller tjej som stod och strula med en tjej. Vad gjorde vi sen ... Jag minns inte riktigt, mitt berättande har blivit alltför detaljerat känner jag. Men vi åt, åkte radiobilarna och lite allt möjligt. Adam vann paradisask och algrensbilar. Simon vann 2000g marabou. Micke vann Claes och Birger. Pelle, ska tilläggas att han spelade mest, vann Torleif och inget mer. Vid halv 12 tror jag vi började brumma hemåt och vi fick bevittna en helt ny sida av Tobbe.

När jag kom hem var ju tanken direkt i säng. Men så möts man av glada föräldrar och deras glada kompisar som sitter och sjunger så stannade trots allt uppe ett tag till. Och idag sov jag till halv ett. Mmm.. Den var välbehövlig! Riktigt vad som händer vet jag inte än men eventuellt biobesök ikväll. Vi får se åt vilket håll det barkar!I drew a line, a line for you. Oh what a thing to do.

Jag kände mig väldigt ... Carrie fast i ballerina, när jag gick hem från bussen genom stan. För en gångs skull hände det riktigt mycket på torget. Allt såklart i förberedelse inför morgondagen då det är stadsfest, LA's event of the year, och femtio kronor kostar det!

Var i halmstad och såg återigen Sex and the city filmen. Denna gången med Nathalie. Och det var precis lika bra nu, om inte ännu bättre! Och jag var närmre till tårar kan jag säga, fattades bara. Nu sitter jag hemma igen, mamma och pappa är ute i halmstad med vänner, och är faktiskt riktigt trött kl 22 en fredagskväll. Har räknat ut att sen i lördags har jag sovit i snitt 4-5 timmar per natt, och sen då jobbat i 8... Så har väl en anledning. Imorgon är det Liseberg och då ska man vara pigg!

När jag gick genom staden hade jag så mycket bra tankar som skulle kunna bli en riktigt bra skriven blogg. Men det är så fort jag sätter mig ner och kommit in, då är allting lika fantasilöst och grått som tidigare. Förstår inte detta. Får ta med mig block och penna så jag bara kan sätta mig ner på plats och skriva ner alla tankar. Det hade varit något! Men med min självkritik hade jag väl slopat det ändå när jag läst igenom det en andra gång.

Why dont we go somewhere only we know?

i walked across an empty land, i knew the pathway like the back of my hand
i felt the earth beneath my feet, sat by the river and it made me complete
oh simple thing where have you gone?
i'm getting old and i need something to rely on
so tell me when you're gonna let me in, i'm getting tired and i need somewhere to begin

i came across a fallen tree, i felt the branches of it looking at me
is this the place, we used to love? is this the place that i've been dreaming of?

and if you have a minute why dont we go talk it about it somewhere only we know?
this could be the end of everything, so why dont we go
somewhere only we know?

You cant make your heart feel something that it wont

Jag är trött, sleten och har ont i ryggen men jag andas ändå!

Helgen var trevlig och söndagen. Mmm. Den söndagen. Det var inte mycket dåligt med den. Ett härligt uppvaknande hos Lina efter två timmars sömn och grymt trevligt nattsällskap;)  Sen efter lite frukost så drog jag mig hem och sov ytterligare två timmar för att orka kvällen. Till Lina efter inhandling av läsk och efterrätt. Fixade tacos och satt mitt i maten när Julia kom. Vi hade nog en av de trevligaste förfesterna ever! Lisa & Frida kom inte. Och ingen av boysen i deras eller våra liv kom heller så vi tre satt där. Drack, snackade skit och snackade grekland grekland grekland! Vår theme-sång inför resan är nu bestämd. Sen till madison och jag hade väl ändå ganska så roligt. Men sen blev det galet varmt och det gick bara inte. Fixade så vi blev hämtade halv ett och Hanna hoppade in i bilen också. Andra augusti blir det 40-årsfest!

Så småningom kom vi till Laholm och jag hoppade av hos Lina för ännu lite nattsällskap och vi sov i 4,5 h innan klockan ringde och det var dags för att jobba! En måndag har nog aldrig varit så jobbig och jag somnade faktiskt redan kvart över åtta. Men smsade lite så vaknade varje gång jag fick ett och somna om. Sen tillslut vaknade jag inte längre av plingandet utan av alarmet imorse. Men planerna gick i stöpet ändå!


Det känns som om jag börjar falla igen.
Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig lite fräsch och pigg inför kvällens planering.


Så kyss mig, är det på riktigt eller drömmer jag?

Denna veckan har bara flugit förbi och jag har nu suttit mig ner för att andas och börjat fundera.

När man räfsar rabatter så går tankarna i ett om allt och inget. Helt seriöst. Man kan börja tänka på helgplaner, hur stort är egentligen oändligt?, vart tar mina pengar vägen?, hur många dagar det är kvar tills min födelsedag, sånger som hör ihop med räfsning. Ja. Jag har till och med kommit på mig själv att nynna "Räfsa räfsa alla vill vi räfsa".

Jag vet inte vad som hände med mig idag. Jag var så glad och på riktigt bra humör. Och sen efter vi hämtat upp Hannah bara försvann allt. Nu låter det som det är Hannahs fel, vilket det verkligen inte är. Jag vet faktiskt inte vad som hände. Luften bara gick ur mig. Orken försvann. Humöret var bortblåst. Så börjar jag tänka på vad lycka är. När är man egentligen lycklig? Och hur kan det komma sig att så olika saker kan göra en sådär ruskigt glad? Jag vet själv att jag kan känna totallycka när jag köper en ny mobil eller får blomsterbud. Samtidigt kan jag känna precis samma lyckorus av ett sms eller telefonsamtal. Eller en låt som är sådär underbar och man inte kan sluta lyssna på.

Jag läste en artikel en gång där det stod att man aldrig ska fråga sig själv om man är lycklig, för då ställs man omedelbart inför ett ultimatum. Antingen är man inte lycklig och blir deprimerad av det faktumet eller så är man lycklig och kan inte längre sträva efter något mer. Jag ställer mig den frågan hela tiden, konstant. Eller nu på senaste, sen jag läste det, så har jag inte ställt den lika mycket. Istället har jag frågat mig själv "Varför är jag inte lycklig nu?" Eller "Varför är jag lycklig?" Jag tror jag måste sluta fråga mig saker och helt enkelt bara stänga av. För jag kommer ändå aldrig fram till några svar.


Snart så kommer släkten och det blir god mat och min otroligt delikata tårta till efterrätt!


i feel wonderful because i can see the love light in your eyes
and the wonder of it all is that you just dont realize