Vad är det för dag idag? Vad är det för dag idag?

Nej det är ingen vanlig dag för det är FRIDAs födelsedag, hurra hurra hurra!!


För det var ju Fina Fridas födelsedag! Firas ordentligt kommer hon på valborg med stort ståhej i någon lokal någonstans och någon tid. Jag vet i alla fall vad jag ska ge i present och vad jag ska ha på mig. Fattas bara att presenten ska inhandlas. Yeah. Då jag var i annat land och inte kunde närvara och vara säker på att hon fick ett kungligt firande som hon förtjänar gjorde jag mitt bästa för att visa att jag tänkte på henne hela dagen. Med 20 st födelsedags sms på diverse spårk och med diverse sånger. Mot slutet av dagen var jag lite orolig att hon skulle flippa men istället fick jag dagen efter världens finaste tack sms som gjorde hela min dag. Det var nämligen den dagen jag lyckades slå mig själv med olika slags kartonger på olika ställen i ansiktet. Ögat sved faktiskt.

Annars har inte mycket skett. Helgen spenderades på Yaya's med otroligt härliga tjejer, schysst personal och god mat. Och vin. Väldigt mycket vin. Gott gott.

Ikväll blir det dags för torsdagsklubben att återförenas. För två veckor sen var vi fem personer som sågs hemma hos Kalle för att bli bjuden på någon kulinarisk måltid. Idag går turen vidare till en annan av oss att visa sina matkunskaper. Tobbe i Majorstuen ska vad jag har hört dessutom vara en jävel på att laga mat. Och det ryktas om kött. Och vin. Mm.

The memories fade looking through a fogged mirror.

Våren är kommen till Oslo. Ett ord kan beskriva hur jag känner över det. Hallelulija.

Träningen är invigd och iochmed att Matilda slängt sin godishylla har vi nu gjort en deal om att bli nyttiga. Hon stod och suktade efter broccoli medan jag dregglade över apelsinerna. Ungefääär. Och sen gick vi snabbt förbi godisavdelningen. Namnam... Jag funderar även på att ta mig an lite av italienares träningsråd nu i veckan. We'll see. Nu när förkylningen är borta är jag galet pepp på att hitta formen till sommarsäsongen. Och färgen. Jag vill helst inte leva med mitt Two-face smeknamn alltför länge till...

Det är en vanlig måndag kväll ikväll här i Birkelunden. Tvn är igång utan att någon tittar och alla har varsinn dator uppslagen framför sig. Annat var det igår. För det var ingen vanlig söndag. Jag tror jag kan tala för oss alla tre när jag säger att ingen av oss har gjort så mycket en söndag sen vi flyttade till Oslo. Och det var ändå inte mycket. Klockan elva när jag vaknade fick jag fnatt när jag såg hur fint väder det var ute. Till klockan tolv fick jag med mig bägge mina rumskompisar ut till parken där vi låg på en filt och gottade oss till ca fyra. Vi utökade oss under dagen med Henke, Fred och lite Kalle med. Beställde pizza som vi åt i parken innan vi drog till oss, spelade spel. Beslutade oss att ta en fika, dock var allt stängt så vi köpte på oss lite förnödenheter innan vi slog oss ner hos Ida och Fanny där det var kortspel på schemat. (Ek hade dessutom tillkommit vid denna tidpunkt då, en liten instickare) Slutligen efter provat oss genom ett antal kortspel blev det Texas Hold'em som skulle spelas. Damer och herrar, nu var det äntligen dags för poker. Med pengar. It was on. And one by one they all had to leave the game, until it was one left... Nämligen jag! WOHO! Känslan av att vinna denna turnering/omgång var så tillfredsställande så jag vet inte. Tror sist jag kände såhär var på julavslutningen i nian när jag vann över killarna i klassen. It was gooood. Så jag får väl ta och tacka kära farmor och farfar som lärde mig och min syster poker redan i unga dar!


 

För alla vet ju att med poker kommer feta biceps. Yeah baby.You can never wee what is hidden behind the words that aren't spoken.

Jag har haft det kanon. Men idag känner jag att jag inte kommer dricka Mintuu på ett tag igen. No tomorrow filosofin kanske passar sig som bäst de dagar då man inte ska göra någonting dagen efter. Den passar sig mindre bra när man under morgondagen ska befinna sig på buss i sex timmar...

Påsken är nu snart förbi och sötebrödsdagarna är förbi. Nu ska jag var dag börja med fem till tio minuters springning i Birkelunden och undvika godis. Mest för att jag får så in i helvetes ont i magen. Får belöna mig själv med morötter eller något annat sådär naturligt. Men påsken har minsann fört med sig himla mycket! Mysbesök i Göteborg med god mat och shopping. God lunch hos farmor och farfar. Planering med vännerna. Middag med de bästa. Slappe med No-tomorrow, Mintuu och goda vänner. Ja, vad mer kan jag begära. Martin var hemma från Karlstad, sågs senast i augusti. Adam kom från Stockholm. Lisa hann jag träffa innan hon återvände till Åre. Och sen alla härliga människor som är kvar i LA och Halmstad. Så jävla härligt. Och det kändes till mesta tiden som om det var igår. För det mesta.


Jag grämer mig.