I really fucked it up this time, didn't i my dear? Didn't i my...

På en väg någonstans i Varberg sitter vi på en bortvillad Swebus-buss och försöker hitta en väg till Göteborg utan att hamna i bilkö. På en buss utan internet en söndag i augusti är det dags att sammanfatta sommaren. Imorgon är det dags att återvända till jobbet och vardagen som jag har skapat i Norges huvudstad. Medan molnen ökar och regnet faller på bussvindrutan (?) säger jag hejdå till sommaren och hejdå till Sverige.

 

 

Semestern invigdes jävligt bra med gratis konsert, spöregn, massa vin, robotdans, en bricka med drinkar & shots och nattvandring på Karl Johan. Fredagskvällen den 18 juni lade verkligen ribban för sommaren 2010 högt. Men trots att den var lagd högt visade det sig att den inte skulle sänkas! Veckan som stod för flytt började med fin-besök av Frida J och grymt roliga dagar. Flytten gick trots allt smidigare än väntat och helt plötsligt satt vi på en buss till Karlstad och såsmåningom Borlänge.

 

Jag sov på den stackars tjejen som satt brevid, samtidigt som Cathrine fick öva in lite svenska uttryck och hon, i sällskap med Ida, skapade hela mitt säte i desperata försök att väcka mig och rädda den stackars vettskrämda flickan från ett dreglande sovmonster. Besöket i Karlstad var trots allt ganska onödigt, men hade vi inte stannat där så länge hade vi kanske inte fått så jävla grymma grannar som vi fick, trots tälthitlernas försök att sabotera. Camp Oslo och en ny stam började ta form. En vecka full av sol, vin och örebroare (för att inte glömma ett inslag av Jackie Lee) gjorde den oförglömlig.

 

Vi som skulle till västkusten (aka bästkusten) åkte med festivalbussen på 8 timmar söderut och efter att ha varit vaken i mer än 24h sov jag hela vägen. Kom hem till familjen i LA och fick maten serverad innan jag återigen gick och la mig och laddade för tre veckors jobb med start måndag morgon kl 07.00.

 

Min mamma hade räknat på det sen, jag jobbade tre veckor och på lördagen efter avslutet drog jag till Portugal. Varenda dag dessa tre veckor gjorde jag något efter jobbet, träffade någon och hittade på något. För att inte nämna vår stora 20årskalas som äntligen gick av stapeln. Trots oväntad irritation och ilska mot mig (och två vänner mindre på facebook) kan jag ändå inte säga att jag ångrar någonting. Kvällen bara försvann iväg och rätt som det var skulle vi sova och allt var förbi. Sen började även jag och Frida med våra superonsdagar under jobbveckorna då vi åt tacos och snackade skit, grillade på stranden och hade en jävla bra kväll. Ibland valde flera att sluta upp, ibland inte.

 

Sen efter mycket nervositet och en förfest inför karsefors var det slutligen dags för den efterlängtade resan till Portugal. Nio dagar i 45gradig värme med sköna människor som jag inte kände för sex månader sedan. Det var händelserika dagar och jag kan nu kryssa av bland annat skumparty, rida på en mekanisk tjur, vinna pengar på casino och afrikakalas från min att-göra-innan-jag-fyllt-50-lista. Och absolut inte minst så blev jag äntligen 20 år gammal.

 

Men även om resan tog slut så tog inte sommaren och inte min semester slut än. Jag hade en dag kvar på kära Laholms hem, med så jävla sköna människor. Jag kan absolut säga att det har varit tredje gången gillt, för även om tidigare år har varit kul, så är det inget jämfört med detta året! Vi drog på Fiesta för att fira Zara och jag fick idéer som jag aldrig fått tidigare. Jag träffade pojkgänget och var där när Adam blev av med håret och de satte på tv-kanaler som var på lite fööör länge för att det inte skulle kännas obekvämt. Det var 50års kalas och vinkvällar. En liten tripp till Oslo för att fixa saker som gör att jag känner mig oerhört vuxen. Även för att hjälpa till och vara så mycket stöd som jag kunde för fina Erika. Jag fikade med söta Ek som inte kommer bo i samma stad som jag längre, fast att ha kontakter i London är ju inte fel. Min syster kom och vi tog en systerkväll ute som blev galen och galet bra. Och slutligen avslutades min sommar med stort 20årsgille i Ysbys hembygdsgård. Det var snapps i ett jävla tempo, god mat och dricka och jävla trevligt bordssällskap. Det finns bara två saker jag önskar var annorlunda med kvällen. Att Frida stannat längre och att jag hade tänkt lite smart.

 

Sommaren 2010 kan man bara kort och gott säga har varit jävla awesome. Jag har träffat underbara människor som jag hoppas jag kommer träffa igen, jag har kommit närmre underbara vänner och hållit fast vid alla jag älskar så gott jag kan. Det finns egentligen bara en sak som jag ångrar. Och på ett sätt ångrar jag det inte heller, mer än att jag är rädd jag blivit av med en rolig vän. Men det enda jag kan trösta mig med nu är att tiden läker alla sår, goda vänners samtal och ballerinakex.

 

Sommarens citat:

”Jag smörjer in min underbara kropp”

”Vi var bara och hämtade en filt”

”HALLÅ! KLOCKAN ÄR HALV TREE! HÖR NI HALV TREE!”

”Kanoners!”

”Det här är en bondgård.”

”Meeen, skål då Sarah! SKÅL!”

”Vin är verkligen bli-glad-dricka!”

”Do the robot!”

”FIIIISH!”

”Hejsan jag kommer ifrån måndagsklubben, vill ni ha ett special treat?”

 

 


Kommentarer
Postat av: lotta

låter ju verkligen som en toppen sommar o vi fick liten del av den oxå, härligt. puss

2010-08-17 @ 18:58:54
Postat av: Hannah

hahah det låter onekligen som en supersommar, det var ju tur det :) puss

Postat av: Frida

Finns bara en sak att göra.. tacka och buga för sommaren 2010, och så gör vi det ännu bättre nästa sommar! YEAH!

2010-08-19 @ 15:55:06
URL: http://josefssonfrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback