Sa du någonting? Bad jag om svar? Jag kunde inte riktigt höra vad du sa.

Min vecka fick dessvärre inget bra veckoslut heller. Bråk och för lite sömn, seg och trött Sarah på jobb. MEN, en sak var fan inte dåligt. I fredags skrev jag depp-inlägget nummer ett ang Hannas hemflytt på obestämd tid och lyssnade en massa på Veronica Maggio och underbara låtar. Och vad händer lördagsmorgon när jag jobbar på 7-eleven?! Vem kommer inte in och köper en panini av mig?! VERONICA MAGGIO!! FATTAR NI HUR JÄVLA SJUKT DET ÄR?!

Jag kom på mig själv med att jag nog faktiskt inte har skrivit något om hur jag egentligen har det här uppe i Oslo, i Norge. Eller ja, jag kom på det när jag läste min senaste anonyma kommentar. Så kära "......." och alla ni andra som är intresserade ska jag nu delge mig min vardag och helg här uppe i Norges huvudstad med japaner som älskar McDonalds.

Som nog kommit fram jobbar jag på McDonalds, innan även 7-eleven men butiken skall dessvärre läggas ner. Kanske lika bra då jag slet sönder och jobba här och där och gjorde inget annat nu i senaste veckan. Men hur har jag det då. Jo, jag har det faktiskt riktigt bra. Jag saknar självklart allt folk hemma och i arvidsjaur men börjar verkligen trivas i Oslo nu. Jag är verkligen en storstadsmänniska där det alltid är liv och finns alltid saker att göra. Jag har träffat riktigt härligt folk som jag stormtrivs med och trivs superbra i lägenheten med min roomie Matilda. Jag trivdes grymt bra med Hanna med såklart och saknar henne och hennes mirakel vid spisen. Den senare tiden har varit ganska jobbig då jag har varit väldigt orolig för hur jag nu ska klara mig januari till juni om Hanna beslutar sig för att stanna i LA men har också kollat runt och det verkar faktiskt som det kommer kunna lösa sig, kommer nog kunna hitta en inneboende tillslut. Frida Hansson min fina vän ska även komma upp och pröva lyckan! Ska bli greit. Jag gillar språket och börjar sakta men säkert lära mig att förstå det med. Hmm. Det är väl det. Jag jobbar mycket och sen på helgerna (och i fortsättningen tisdagar) är det fest (afterwork) och ibland får jag även besök. Har haft både familj, Lina och Frida J här så allting är knallert!

Är det något mer du vill veta kära ........ så säg gärna till! Och skriv gärna vem du är också! Lika gällande den tidigare anonyma kommentaren. Jag har svårt för anonyma kommentarer, då jag blir så satans nyfiken.


Nu är jag i alla fall på hemväg till Sverige, Halmstad och LA igen. Gårkvällen var after work, buzz och packning. Väldigt trevlig kväll.

Vill höra någon säga mig, att imorgon blir en bättre dag.

Åh va detta inte har varit min vecka.
Började sådär härligt i måndags med 14h arbetsdag och känsloproblem. Jag ska vara tacksam det inte var hos mig men är inte det ändå. Hade hellre tagit det själv faktiskt. Sen tisdags och efter 8h-arbetsdagen var det personalmöte där alla på mitt 7-eleven blev uppsagda. Sista öppningsdagen den 31 oktober och min sista arbetsdag där imorgon, den 24 oktober. Skrev på anställningskontrakt och uppsägningslapp samtidigt. Men får lön för november även om jag är utan det jobbet, vilket är ju trots allt precis vad jag ville.

Onsdag blev de två saker jag tänkt göra inställt för att laga pannkakor och göra vad jag kunde för att muntra upp min fina vän. Göra vad jag kunde = laga pannkakor, hålla sällskap och köpa choklad med luftbubblor man aldrig unnar sig själv men som man kan unna sina kompisar. Sen var det personalmöte med andra jobbet. Här blev i alla fall ingen uppsagd och alla bjöds på mat och dryck efteråt. Jag jobbade även några timmar. Sen blev det torsdag och jag ville bara fly lägenheten allt jag kunde. Blev Buzz och macka hos Kalle innan jobbdags. Positiva var klart att alla var vakna när jag kom hem för en gångs skull. Trevlig överraskning.

Fredag. Jag gav mig fan på ett ordentligt träningspass efter att ha blivit klämd på magen. Sen satt jag och mös i myskläder framför tvn och försökte låtsas som att allt var som det skulle. Vilket var omöjligt och så blev det ett väldigt kort hejdå. Men fy så hemskt det kändes. Jag är en mes - jag är fullkomligt medveten om det. Men det var jobbigt. Och det var jobbigt på jobbigt. Jag fick i alla fall en väldigt värmande kram. Nu sitter jag här i en tom lägenhet och borde bara sova då jag jobbar 14h ännu en dag imorgon. Och mamma - jag förklarar allt för dig när vi hörs på söndag. Då blir det även visning!

Allt kan bytas, ingen lever längre än ett år.


Food, glorious food! Hot sausage and mustard! While we are in the mood..

Hur det låter när jag lagar mat eller inblandad i matlagningen

"Matilda, vad innebär att det ska sjuda?!"

"Hoppsan hejsan, sådär ska det nog inte se ut"

"Oj fan jag har ju köttbullar på spisen"

-Sarah, din mat är klar.
"Oh jag hörde inte pipet!"
-Nej, det slutade för 20min sen.

Och vad är det jag äter? Pasta, pasta, pasta. Förutom när jag lyxar till det. Då blir det pasta. Med sås!


Extrem bakfylla eller sjukdom? Har mått jättekonstigt sen i söndags, dagen efter lördag. Lördag då det var fest på Markveien. Som det kan gå med sne duschstång, tusen klämmor i håret och planer på tågluffning. Galen kväll på alla sätt och vis. Minnesvärd för alla som kan. En likadan till helgen när Frida kommer! Ser sjukt framemot mitt fina besök och har lyckats lokalisera fest för fredagen så hon får träffa mina svenskar här i norska Oslo. Idag blir det inte sjukskrivning i alla fall, orkar inte sitta hemma från jobbet längre. Var på fika med underbara Ek och jobbar sen 16-23. Ska bli spännande att se hur det ser ut med sovplats när jag kommer hem. Men det löser sig säkerligen. Man kan ju faktiskt böja fåtöljen ganska långt bak. Och jag vill ha ett diskställ, sovsoffa och tvättkorg nu! Gärna något som tar bort droppandet i väggen med.

Halloween, jag kommer hem!

You could be a sweet dream or a beautiful nightmare.

Jag går i min kära systers fotspår inom shoppingvärlden. Den saken är ju klar.

Köpt nya skor. Ett par fina dyra, ett par fina på rea. Och när jag pratade med Eric i telefon hörde jag mig själv säga "Men jag har ju faktiskt inte shoppat något sen jag flyttade hit. Utom när jag var hemma i Halmstad. Men då handlade jag ju i Sverige. Och en bok när jag åkte till Arvidsjaur. Men det var ju nödvändigt. Och de där två stövlarna när vi precis flyttat hit räknas inte för de var så billiga ju! 100kr/paret är ju ingenting! Så egentligen har jag sparat 1800kr och mina fötter en massa kallt lidande!" Diskussionen las åtminstone ner efter denna utläggning. Och då hade jag bara köpt ett par av de senaste skorna. Ska erkänna att jag drog mig lite för att berätta om mitt senaste fynd.

Idag var jag på shoppingstråk igen. Aldrig trodde jag det kunde vara så roligt att köpa försäkringar. Jag failade på första frågan. Och andra. Han skrattade. Jag skrattade och ansiktet började anta en lätt röd ton. Jag menar, hur tusan ska jag 1: Kunna veta hur mycket boendet borde försäkras för? och 2: Kunna veta om huset jag bor i är av betong eller mur?! På första frågan svarade jag ".... ..... uhm.... vi har ju inte så mycket saker.... utom.. en tv, två laptops... massa skor... kläder..." och på den andra fick jag försäljaren att skratta ännu mer "ÖHH..... det har stora fönster?"

Men nu är jag försäkrad till max vare sig jag är inomhus eller utomhus i varje fall! Gick dit för en innboförsäkring och kom därifrån med reseförsäkring också. Var på väg att bli introducerad för Gjensidige Bank och Visa också men när de insåg jag bara har D-nummer las diskussionen ner. Puh.


Idag kunde jag faktiskt ha fått bullar. Men jag valde att inte ta den. GUD så duktig jag är. Så nu ska jag istället läsa mikrovågugnsmanualen och förstå hur man poppar mikropop.