Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus.

Denna veckan är det väldigt lite att göra på jobbet. Studenterna har inte riktigt återvänt ännu och för att få dagarna att gå får man helt enkelt sysselsätta sig med andra ting.

Till exempel kan man leka frisör med italienaren. Han hälsar dig välkommen från vänterummet in till salongen där du får sitta ned på två läskbackar medan han sitter på bänken/står bakom. Han berättar att vi börjar med att tvätta håret och slår på vattnet. Med ett "pssssscccchhhh" är vattnet igång och det är med inlevelse. Ska tillägga att vi inte använder riktigt vatten utan ljudet då kommer ifrån soundeffectsens egna master italian. Drar handen egenom håret. "Now we take shampoo". Du kan se hur han vänder sig om, tar i en osynlig pump och när det kommer ut genomskinligt shampoo i handen kommer soundeffectsen "splatt splatt". Tiden går med ens mycket snabbare.

När håret är avklarat och rent och fint så passar det bra med besök. Och lagom kommer sydamerikanen Esteban som har kommit förbi förra året flera gånger och gärna pratar visdomar, leker dj på en klubb och löser suduko. En dag när arbetsmängden är minimal kan man av en sydamerikan lära sig olika trycktekniker i massage-synpunkt. Med rätt tryck så släpps spänningarna lös. Ur Carmine med ett "ooh" och ur mig med ett reslutat av att jag hamnade i stand-by. Robin däremot kom förbi, var allmänt skeptisk, blev lite tryckt på, och sprang snabbt därifrån igen.

En dag när man inte har mycket att göra och du har en svaghet i humöret och helst av allt bara vill slita av dig allt håret (som du nyligen permenentat men på jobbet märker alla det fyra dagar senare) så sitter det otroligt fint när en snäll fransman kommer förbi och ger dig en flaska vitt vin. Något som tydligen ska vara gott. Du hade ju visst sagt att du skulle köpa en flaska glögg till honom i utbyte på senaste löningspilsen meeeeen.. Glöggen var ju faktiskt slut. Så nu får du istället fundera ut vad tusan man kan ge som är jättesvenskt och gärna jättegott.

Men det är ju trots allt inte varje dag man har sån tur att folk bara kommer och ger en vin, ibland får man finna sin egen lycka. Hittar du en lång smal plastremsa kan du ju till exempel göra ditt egna lasso och får därmed öva både på lassoknutar (som tydligvis ska vara något av en slipsknut-aktigt) och att kasta det ordentligt. Var dock uppmärksam på den andra ändan. Har du otur kommer det en norsk filur som knyter fast andra ändan i en knapp på din kock-tröja och har du då ingen sax på din servering kan det bli väldigt jobbigt att få den bort. Och man kanske inte direkt vill gå fram och servera kunderna hamburgare med ett lasso hängandes efter en. För jo, det syns.

Alternativt kan du välja att kanske hålla lite mera låg profil och kasta runt lite flaskor för att öva dina flair-kunskaper. Välj dock helst inte kryddor. Skulle den trots dina skills, hamna i backen kan det uppstå ett moln. Tänk dig ett sådant litet som kan komma vid bruk av kanel och tänk sig det lite större. Ganska mycket större. Och den låga profilen förstörs på en gång ganska markant.

Sen om du har tur har någon av de få kunderna under dagen lämnat kvar en tidning. Där finns både något att läsa och suduko att lösa! Vilket går jättebra tills någon kommer och säger man har gjort fel. Mutter.




Och här kära syster har du bild på håret. Bilden är ifrån nyår och på lappen står det furstinna och det är mitt namns betydelse. Nu ska jag samla mig samman för morgondagens vittnesmål!



Kommentarer
Postat av: mamma

så söt du är puss

2011-01-06 @ 23:13:09
Postat av: Frida

TJÄNNA SNYGGING! Hur fan gick det i rätten? glömde mitt i allt skolgrejsbajs.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback